Manastirea Sf Ioan Cel Nou De La Suceava

Ioan cel nou de la suceava este originar din eșanca botoșani părintele se rafim grigoraș a intrat în monahism în anul 1987 la mănăstirea putna. Sfântul mare mucenic ioan cel nou cunoscut și ca ioan cel nou de la suceava este un sfânt român din secolul al xiv lea este pomenit de biserica ortodoxă română la 2 iunie precum și la 24 iunie comemorarea aducerii moaștelor sale la suceava.

Manastirea Sf Ioan Cel Nou De La Suceava Church In Suceava

Biserica actuala a manastirii sfantul ioan cel nou de la suceava avand hramul sfantul mare mucenic gheorghe purtatorul de biruinta a fost inceputa in 1514 de catre fiul lui stefan cel mare bogdan al iii lea cel orb 1505 1517 si terminata de fiul lui bogdan stefanita 1517 1527 in anul 1522.

Manastirea sf ioan cel nou de la suceava. și în acest an ziua de 24 iunie dată în care în anul 1786 moaştele sfântului ioan cel nou au fost aduse la suceava de la zolkiew și care a fost consfinţită ulterior de evlavia populară ca dată de cinstire a sfântului a unit în rugăciune în vechea capitală a moldovei ierarhi preoţi şi credincioşi. Monitorul de suceava a anunțat că la mănăstirea sfântul ioan cel nou suceava s a înregistrat un nou focar de covid 19 după cel din primăvară când precum se știe a fost infectat cu noul coronavirus și ips pimen arhiepiscopul sucevei și rădăuților care ulterior a încetat din viață. Ioan cel nou 24 iunie 2020.

în 2017 a fost ridicat la rangul de arhimandrit. Transmisiune în direct sf. Liturghie de la mănăstirea sf.

Biserica actuala a manastirii sfantul ioan cel nou de la suceava avand hramul sfantul mare mucenic gheorghe purtatorul de biruinta a fost inceputa in 1514 de catre fiul lui stefan cel mare. Din punct de vedere arhitectural biserica sf gheorghe a mănăstirii sf. S a născut în jurul anului 1300 din părinți creștini greci și care i au transmis această dragoste și lui.

în viața sa a. Este singura biserică ce prezintă un plan triconc construită în perioada dintre domnia lui ştefan cel mare şi cea a lui petru rareş. între anii 1990 2020 a fost slujitor la catedrala mitropolitană din iași.

Suceava judeţul suceava sumar. 2 pe drumul spre cetatea de scaun a sucevei biserica mănăstirii are hramurile sfântul gheorghe sărbătorit în fiecare an la data de 23 aprilie și sfântul ioan cel nou sărbătorit în fiecare. Mănăstirea sfântul ioan cel nou este o mănăstire ortodoxă din românia construită în perioada 1514 1522 în orașul suceava ea se află situată pe strada ion vodă viteazul nr.

Ioan cel nou suceava hramul sf. Ioan cel nou este importantă. Letopisetul tarii moldovei al lui grigore ureche.

Prinţii bogdan iii şi ştefăniţă locaţia. Interesant este ca si unii si altii se sprijina pe acelasi izvor. In privinta aducerii moastelor sfantului ioan cel nou de la cetatea alba la suceava de catre domnitorul alexandru cel bun istoricii sunt impartiti in doua tabere.

Unii vorbesc de 1402 iar altii de 1415.

File Ro Sv Mănăstirea Sfantul Ioan Cel Nou Jpg Wikimedia Commons

Manastirea Sfantul Ioan Cel Nou De La Suceava Crestinortodox Ro

File Mănăstirea Sfantul Ioan Cel Nou46 Jpg Wikimedia Commons

Manastirea Sf Ioan Cel Nou Popasul Domnesc Voronet

Biserica Sf Gheorghe A Mănăstirii Sf Ioan Cel Nou De La Suceava Cnipt Suceava

Mănăstirea Sfantul Ioan Cel Nou De La Suceava Aerial View Picture Of Suceava Suceava County Tripadvisor

Mănăstirea Sfantul Ioan Cel Nou Suceava Discover Bucovina

Manastirea Sfantul Ioan Cel Nou De La Suceava Tripbooking

Mănăstirea Sf Ioan Cel Nou De La Romania Eden Destinations Facebook


You have just read the article entitled Manastirea Sf Ioan Cel Nou De La Suceava. You can also bookmark this page with the URL : https://malayfit.blogspot.com/2021/04/manastirea-sf-ioan-cel-nou-de-la-suceava.html

Belum ada Komentar untuk "Manastirea Sf Ioan Cel Nou De La Suceava"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel